Okategoriserade, Tips

CAL – Crochet-along

Vet du vad en CAL är? Förkortningen står för crochet-along och betyder att man virkar efter ett mönster som släpps i delar. Alltså lite som en följetong inom litteraturen. Oftast, men inte alltid, vet man något om hur slutresultatet kommer att bli. Jag har hoppat på två stycken CAL:s denna vår, Mijocrochets Tropitile CAL , som ska bli en filt av rutor, och Annavirkpannas Unicorn Mandala. För båda släpps delarna med en veckas mellanrum, men man kan virka på i sin egen takt för mönstren finns kvar efter CAL:ens slut. Om man vill socialisera med andra deltagare, ställa frågor eller visa sina arbeten har båda två sina respektive Facebook-grupper.

 

 

Till min Tropitile har jag valt ett bomullsgarn i olika toner av rosa och vitt samt en grön nyans. Det är ett för mig nytt garn, Adlibris Cotton 8/4, som visade sig vara en trevlig (och prisvärd!) bekantskap. Unicorn mandala gör jag i bomullsgarn från mitt eget förråd, eftersom jag verkligen behöver använda upp det jag har. Håll tummarna för att det räcker!

 

 

 

Annons

3 reaktioner till “CAL – Crochet-along”

  1. Fint! Det är roligt med CAL. Var länge sen jag var med på någon nu faktiskt. Men ser ut o bli fina båda dina som du är med på!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s