Dukar / doilies, English Patterns, Inredning/Home decor, Mönster, Okategoriserade

‘La Belle Époque’ – fyrkantig duk / square doily

 

img_4540

English pattern below

Patrón en Español más abajo

Het patroon in het Nederlands vindt je hieronder op de pagina

Muster in Deutsch sind weiter unten

Mönster finns längre ner på sidan

La Belle Époque är ett begrepp för tiden från 1800-talets andra hälft fram till första värdskrigets utbrott 1914. Uttrycket uppstod i Frankrike men har kommit att omfatta den då rådande tidsandan i hela västvärlden, som kännetecknades av tillväxt, sorglöshet och framtidsoptimism. Tiden präglades av stora framsteg inom teknik och medicin och flera nya konstriktningar uppstod. Intellektuella från hela världen samlades i Paris. Lyx, dekadens och överdåd var vad som gällde, inte minst inom den nyrika eliten. Mer om denna fascinerande tidsepok finns att läsa HÄR.

img_4620

Min ”La Belle Époque” är inspirerad av jugend (eller Art Noveau) som är ett formspråk som växte fram under denna tid. Stilen kännetecknas bland annat av organiska former hämtade från växtriket, men även av geometriska linjer.

Mönstret innehåller instruktioner för en enfärgad version. Vill du hellre göra den i flera färger finns ett färgschema i bilagan. Vad som kan vara lite klurigt med detta mönstret är att hålla reda på repetitionerna. Ta dig tid att läsa igenom förteckningen över virktermer och bekanta dig med symbolerna som används. Som alltid rekommenderar jag att läsa igenom varvet innan du virkar och sedan ta en maska i taget.

Mönster: La Belle Époque SV

Pattern: La Belle Époque EN

Patrón: La Belle Époque ESP

Patroon: La Belle Époque NL

Muster: La Belle Époque DE

Thank you Juli Veloso for translating the pattern into Spanish, Wendy de Vries for the Dutch translation and Judith Schumacher for the German translation!

Detta mönstret har testats av de duktiga virkarna Anna @annavirkpanna, Elisabeth @lifestylbyella.se, Paulina @paulina.s.maraboli och Kristina @magnusson.kristina. Stort tack till er! ❤️ Klicka på bilderna för större format.

 

 

4 reaktioner till “‘La Belle Époque’ – fyrkantig duk / square doily”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s