English Patterns, Mönster, Plagg & accessoarer/Garments & accessories

‘Tropicana’ scarf

BBB8C4CB-FD26-4A3C-BF36-3803B2FC2C17

English pattern below

Denna scarf blev till nu under min semester. Det är ju ofta då man vill ha ett projekt som är lätt att ta med sig och som inte kräver för mycket koncentration och tittande i mönstret. Scarfen virkas på längden från spets till spets och byggs upp av varv med dubbelstolpar varvat med varv med fasta maskor och halvstolpar. Dubbelstolparna gör att arbetet växer snabbt, blir luftigt och får en snygg struktur. Mönstret är enkelt och passar även den som inte är så van virkare. Om du tycker att spetskanten verkar lite krångligare så funkar scarfen bra även utan.

384D729A-9EA8-4B29-9CAB-E8EAA8071653
Denna version är virkad i Viking Bjørk (ca 100 g). Till kanten: Scheepjes Soft Fun.

I detta mönster används vändmaskor för att få en rak kant. Vändmaskor består av en eller flera luftmaskor, som görs för att komma upp i rätt höjd för maskorna som ska virkas på nästa varv. Vändmaskorna räknas inte med i det totala maskantalet på varvet. Exempel: Varv B skall bestå av totalt 20 stolpar. Du gjorde 2 vändmaskor i slutet på föregående varv. Då kommer varv B att bestå av först en luftmaskkedja med 2 lm (=vändmaskorna) som hamnar ute i kanten före första maskan samt 20 stolpar. Första stolpen görs i första maskan. Det kanske låter lite komplicerat, men är busenkelt! HÄR hittar du en bra förklarande beskrivning med bilder.

Mönster: SV Tropicana scarf

Pattern: EN Tropicana scarf

Även denna gång har jag haft förmånen att få mönstret testat av duktiga virkare. Stort tack till @annavirkpanna, @handarbetsgumman och @paulina.s.maraboli ❤ Besök dem på Instagram för att se mer av deras arbeten! (Klicka på bilderna för större format)

2 reaktioner till “‘Tropicana’ scarf”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s