English Patterns, Mönster, Okategoriserade, Plagg & accessoarer/Garments & accessories

Virklusts nätkasse / Virklust’s market bag

IMG_5250

English pattern below

Ibland händer det att jag springer på garn i livsmedelsbutiken. Som garnoholic kan man ju omöjligt låta bli att titta och klämma. Ibland får några nystan som ser spännande ut följa med hem. Vissa sorter har hamnat bland mina favoriter, medan andra inte har varit något man köper igen. Nu senast hittade jag ett garn som kallas Denimgarn, som finns i små söta 50-grams kakor. Det är ett blandgarn som innehåller 95 % bomull med en lite grov textur, nästan åt lingarnshållet. Jag tänkte att det skulle passa bra att göra en nätkasse av och här delar jag med mig av resultatet. Kassen går förstås att göra i vilket garn som helst. Vill du använda ett tunnare bomullsgarn av 8/4-typ, rekommenderar jag dubbelt garn och att du provar dig fram till vilken virknål som kan vara lämplig. Mönstret är enkelt och passar även den som inte är så van virkare.

SV Virklusts nätkasse

EN Virklust’s market bag

IMG_5252

Om du delar ditt alster i sociala media, kom ihåg att hänvisa till mitt mönster. Tagga mig gärna med @virklust eller #virklust så att jag också får se ditt fina arbete!

 

2 reaktioner till “Virklusts nätkasse / Virklust’s market bag”

  1. Men vad fin! Låter ju som ett perfekt garn för ett sånt projekt. Jag har försökt att virka kassar i bomullsgarn men jag tycker de töjer sig alldeles för mycket…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s