Övrigt, English Patterns, Inredning/Home decor, Mönster

Emilios cupcake

Mönster/pattern: Svenska ↓ English (US) ↓

Här kommer mitt första amigurumi-mönster! Emilio är mitt lilla bonusbarnbarn och i julklapp fick han ett leksakskök. Givetvis måste han ju ha någonting gott att baka i sitt nya kök och så föddes idén till dessa små cupcakes.

Amigurumi betyder ungefär virkad eller stickad docka på japanska, och jag måste erkänna att jag hyser blandade känslor för dessa figurer. Jag tycker att de oftast är i pilligaste laget att göra. Trots detta har det blivit några amigurumis och det är ju så att övning ger färdighet. Mina senare alster har blivit lite bättre än de första försöken. På nätet finns mycket information att hitta, bland annat tips och instruktioner hur man ökar och minskar på ett snyggt sätt, syr ihop delar, gömmer trådar och knutar och mycket mer. Har du inte virkat amigurumis tidigare, eller (liksom jag) tycker att det är svårt att få till den där extra finishen, så rekommenderar jag absolut att du läser på.

Det här mönstret är dock okomplicerat och bör inte bjuda på några större svårigheter. Det ska bli så spännande att se vad du tycker om det!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s