Dukar / doilies, English Patterns, Inredning/Home decor, Mandalas, Mönster, Okategoriserade

Technicolor Dream Mandala

IMG_6586

English pattern below

”Technicolor” betyder ungefär färgsprakande på engelska och jag tyckte det var ett passande namn på denna färgglada design. Begreppet kommer i sin tur från filmens värld. Technicolor var den mest använda processen för att göra färgfilm i Hollywood från 1920-talet fram till 1950-talet, då annan teknik tog över. Du har kanske någon gång sett att det stått In Technicolor under sluttexterna i en gammal film? Tekniken blev känd just för de starka, klara och mättade färgerna, och användes bland annat i animerade filmer, t.ex Disneys Snövit, kostymdramer och musikaler som den klassiska Trollkarlen från Oz med Judy Garland.

Mönstret är okomplicerat och uppbyggt av de vanligaste maskorna. Välj färger utifrån vilket uttryck du vill ha på din mandala. Restgarner fungerar utmärkt. Min version består av 7 färger, men det går förstås lika bra att använda färre färger, eller göra den helt enfärgad. För att arbetet ska komma till sin rätt bör du blocka när du är klar. Glöm inte att tagga mig i sociala media – jag är så nyfiken på hur just din version blir!

SV Mönster Technicolor Dream Mandala

EN Pattern Technicolor Dream Mandala

 

 

Tusen tack till Anna AnnaVirkpanna, Camilla @lostincrochet och Paulina @paulina.s.maraboli för hjälpen med testvirkning!

 

 

9 reaktioner till “Technicolor Dream Mandala”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s